BiH
12

Na koncertu za JMB parlamentarcima će svirati Frenkie, Dubioza, Letu štuke...

Piše: J. H.
Demonstranti ispred zgrade Parlamenta BiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Demonstranti ispred zgrade Parlamenta BiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U utorak, 18. juna, ispred zgrade Parlamenta BiH nastupit će devet bh. bendova. Koncert će trajati od 17:00 do 22:00 sata.

Na petosatnom koncertu nastupit će Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz, Dvadesetorica, Grof Đuraz, KZU ole ole & PZU oje oje i Billy Andol.

Kako je navedeno na Facebook grupi JMBG za sve, bendovi su se okupili oko ideje da ugroženim parlamentarcima svojom muzikom pruže bar malo utjehe i podstreka za efikasniji rad i brže donošenje zakona.

Brano Jakubović, frontman grupe Dubioza kolektiv, u razgovoru za Klix.ba kaže da će se okupiti ispred zgrade Parlamenta BiH kad parlamentarci završe sa poslom da ih, kako je kazao, malo relaksiraju.

"Vidim da se osjećaju ugroženim i nekako su sj...ni pa smo odlučili da ih im svojom muzikom popravimo dan i raspoloženje ne bi li od srijede počeli punom snagom i sa više volje rješavati zahtjeve demonstanata", kazao je Brano za Klix.ba.

Reper Frenkie pozvao je građane da dođu u utorak u 17:00 ispred Parlamenta BiH.

"Pozivam raju da nam se pridruži u što većem broju, da se fino družimo i pokažemo našim političarima da okupljanje u utorak nije bilo sve, nego samo prvo poluvrijeme. Političari su također pozvani, ovo im je odlična prilika da poslušaju najbolje bh. bendove i to besplatno", kazao je Frenkie za Klix.ba.