BiH
40

Na KCUS-u besplatni preventivni pregledi za osobe s područja Novog Sarajeva starije od 65 godina

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Ambasada Narodne republike (NR) Kine u Bosni i Hercegovini i kineska kompanija Huawei, u saradnji s Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu (KCUS), organiziraju humanitarnu akciju u okviru koje će omogućiti besplatne preventivne preglede osobama starijim od 65 godina, nastanjenim na području općine Novo Sarajevo.

Generalna direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović i ambasadorica NR Kine u BiH, NJ.E. Chen Bo pozivaju sve osobe s područja općine Novo Sarajevo, starije od 65 godina, da iskoriste ovu priliku i besplatno urade analize krvi, krvnog pritiska te screening na očnu mrenu.

Akcija će biti realizirana 12. novembra 2016. godine, s početkom u 07.30 sati, a u okviru iste će biti pregledano 150 pacijenata.

Prijave za navedene preglede mogu se izvršiti pozivom na telefonske brojeve 033/297 264 ili 033/298 598, svakim radnim danom, u terminu od 8 do 16 sati.

Prilikom dolaska na pregled obavezno je da pacijenti sa sobom imaju identifikacioni dokument (lična karta, zdravstvena knjižica, ..., te nije potrebno imati uputnicu, niti potvrdu o zdravstvenom osiguranju.