BiH
0

Na Jahorini tokom vikenda 6.000 skijaša

FENA
Tokom vikenda na Jahorini bilo je 6.000 skijaša i veliki broj posjetilaca - šetača koji su uživali u ljepotama ove olimpijske planine.

"Trenutna visina snijega je 110 centimetara, a temperatura je - 6 stepeni. Nema vjetra, kompletan vetritakalni transport je u funkciji i staze su odlične za skijanje", kazala je Agenciji Fena glasnogovornica Olimpijskog centra Jahorina Zorica Stojanović.

Tokom vikenda na Jahorini je održan i drugi Adrenalin DJ Fest - Jahorina 2013.

"Ovaj Festival je i ove godine okupio veliki broj mladih ljudi na našoj planini. Prvu dnevnu žurku otvorio je Alexander de Funk sa svojim ritmičnim house setom, u pratnji sa dva DJ-a iz Sarajeva, Enjay-om i Da Hox-om. After party održao se u klubu Peggy, gdje su posjetioci festivala imali priliku da uživaju uz zvukove DJ Slavena Locust-a i DJ Miloša Stankića. Žurka je trajala do ranih jutarnjih sati. Drugi dan je protekao u odličnoj atmosferi. Na dnevnim žurkama, DJ-evi su oduševili publiku sa svojim energičnim setovima", kazala je Stojanović.

Poslije višesatnog dnevnog provoda na Poljicama, prisutni i željni provoda su imali priliku da isprate i ovaj Adrenalin DJ fest na posljednjoj žurci u ski kafeu Vuk. Nešto izmijenjen koncept i lokacije festivala su i ove godine okupili ljubitelje ekstremnih sportova i elektronske muzike na jednu od najljepših planina u regionu. Želja organizatora je da festival iz godine u godinu jača i okuplja sve više mladih na destinaciji koja ima šta da im ponudi, kazala je Stojanović.