BiH
0

Na Jahorini pao snijeg

Klix.ba
(Foto: Smučarski klub Pale)
Na planini Jahorini jutros je pao prvi ovogodišnji snijeg. U većem dijelu Hercegovine, Krajini i na sjeveru Bosne danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme, dok će se u ostalim područjima postepeno smanjivati oblačnosti od zapada prema istoku tokom dana.

Sutra će u BiH preovladavati umjereno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između -3 i 3 stepena celzija, a najviša dnevna većinom između 13 i 18 stepeni.

U petak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu da će poslije podne doći do prestanka padavina i postepenog smanjenja oblačnosti sa zapada i juga prema istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 1 i 5 stepeni celzija, a najviša dnevna temperatura između 9 i 15 stepeni.

U subotu očekujemo pretežno sunčano vrijeme sa najnižim jutarnjim temperaturama zraka između -2 i 3 stepena celzija i najvišim dnevnim temperaturama većinom između 12 i 16 stepeni.

Tokom posljednjeg dana u sedmici u Bosni i Hercegovini će prije podne doći do naoblačenja sa zapada, koje će se proširiti prema istoku i u drugoj polovini dana usloviti kišu. Najniža jutarnja temperatura bit će između -2 i 3 stepena celzija, a najviša dnevna između 12 i 17 stepeni.