BiH
73

Na Jahorini odlični uslovi za skijanje, visina snijega do 70 cm

FENA
(Foto: FENA)
Zahvaljujući snježnim padavinama prethodnih dana na Jahorini su trenutno izvanredni uslovi za skijanje.

Na Jahorini je visina snijega danas 50-70 centimetara, a temperatura -3 stepena.

Kvalitet snijega je odličan, staze se uređuju svakodnevno, a na vertikalnom transportu nema zadržavanja.

Vremenski uslovi su izuzetno pogodni, kako za skijanje, tako i za šetnje po planini.

Iako je u prethodnoj sedmici bilo manje gostiju, jer su raspusti završeni, narednih dana broj rezervacija u hotelskom smještaju ponovo raste, a naročito će biti primjetan dolazak inostranih gostiju. U Turskoj su dani odmora i raspusta krajem januara i početkom februara, te u ovom periodu se očekuje najveći priliv gostiju iz ove zemlje.

Od polovine januara hoteli na Jahorini su snizili cijene do kraja sezone, tako da se smještaj na bazi polupansiona može rezervisati već od 25 eura.

Hotel Bistrica, svojim gostima koji rezervišu smještaj na minimum tri dana, nudi izuzetnu pogodnost 20 posto popusta na ski pas.

Jahorina u svojoj ponudi hotelskog smještaja može da zadovolji i sve one koji tragaju za luksuzom, ali i one koji imaju ograničen i smanjen budžet za zimovanje, navodi se u saopćenju Olimpijskog centra Jahorina.

Staza Poljice je i dalje srijedom, četvrtkom i petkom od 18.00 do 21.00 uređena za noćno skijanje, a planina u tim večernjim satima pruža predivan noćni prizor i ambijent.

Za ljubitelje outdoor aktivnosti izdvaja se u planinskoj ponudi vožnja motornim sankama, sankanje, paraglajding, panoramsko razgledanje Jahorine šestosjedom, te šetnja po planinskim vrhovima, uređenim i označenim pješačkim stazama.