BiH
0

Na Jahorini magla, na Bjelašnici i Igmanu sunčano

FENA
Jahorina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jahorina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na Jahorini danas je magla. Vidljivost je 50 metara. Temperatura izmjerena u 7:30 sati je 0 stepeni. Trenutna visina snijega je 40 cm na stazama. Vjetar puše brzinom 2 m/s.

Kako navode iz Olimpijskog centra Jahorina rade Poljice ski lift, Poljice baby lift, Poljice šestosjed i Ogorjelica I šestosjed, a ne rade Poljice dvosjed, Ogorjelica II dvosjed, Rajska dolina ski lift, Olimpik ski lift i Skočine šestosjed.

Večeras će na stazi Poljice biti organizirano noćno skijanje od 18.00 do 21.00 sat. Ski lift Poljice će biti u funkciji.

Kako navode iz KJP ZOI' 84 vrijeme na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je sunčano.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nedovoljne količine snijega trenutno nema uvjeta za skijanje. Nisu u funkciji Ski liftovi BX i K1 (kolijevka), dok će trosjedna žičara biti puštena u rad za panoramsko razgledanje.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu ski liftovi neće biti u funkciji. Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 15 cm, a temperatura je 0 stepeni. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 52 cm, dok je temperatura -4 stepena.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 15 cm, a temperatura je nula stepeni.