Vanredni izbori za načelnika
0

Na Ilidži upriličen predizborni skup SDP-a

FENA
Smail Žilić
Smail Žilić
Članovi Općinske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Ilidža upriličili su danas na Ljetnoj pozornici Ilidža cjelodnevnu manifestaciju "Ponovo na pozornici" povodom predizbornih aktivnosti za načelnika Općine Ilidža.

SDP-ov kandidat za načelnika ove općine je Smail Žilić, a njega su večeras podržali visoki dužnosnici SDP-a među njima predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, član državnog Predsjedništva Željko Komšić, potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić te gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

Oni su obraćajući se prisutnima pozvali građane Ilidže da u nedjelju, 26. juna, izađu na vanredne izbore i glasaju za -ovog kandidata Smaila Žilića. Komšić je kazao da je ovaj skup organiziran za simpatizere i aktiviste SDP-a i to s ciljem da se animira što više građana da u nedjelju izađu na izbore.

Podsjetio je da najveći broj problema s kojima se građani jedne lokalne zajednice susreću rješava načelnik općine, zbog čega nije svejedno ko je taj čovjek. Lagumdžija je kazao da je za pobjedu važno imati ideju, čovjeka koji stoji iza te ideje i organizacija koja stoji iza tog čovjeka, a SDP ima sve to.

Svi govornici napomenuli su da je Ilidža uvijek bila dio Grada Sarajeva te da bi ova općina ponovo trebala ponovo biti dio Grada. Smail Žilić, obraćajući se prisutnim, kazao je da situacija koja je sada na Ilidži ne oslikava pravu sliku ove općine te dodao da će on, ukoliko pobijedi na ovim izborima, ponuditi alternativu građanima ove općine.

Nakon obraćanja okupljenim građanima visoki dužnosnici SDP-a položili su cvijeće na spomenike palim borcima iz Drugog svjetskog rata te Odbrambenog rata 1992-1995.