BiH
0

Na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se sat vremena

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog nestabilne vremenske situacije i povremene kiše savjetuje se vozačima da voze opreznije i da drže odstojanje između vozila.

Zbog sanacionih radova u vremenu od 7.00 do 18 sati na snazi je zabrana kretanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

U toku su i sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Jošanica (na lokalitetu potputnjak "Oštrik"). U vremenu od 20 do 6.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Do 10. maja izvode se radovi na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica (u blizini petlje Podlugovi). U dužini od 200 metara zatvorene su preticajne trake u oba smijera. Radovi se izvode samo u toku radnog vremena, tako da se signalizacija u noćnim satima uklanja.

Na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se oko jedan sat, a na ulazu u zemlju oko pola sata. Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.