Od 3. do 10. juna u Sarajevu
53

FOTO / Na "Festivalu mladosti - Denis Mrnjavac" hiljade sportista

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nizom sportskih takmičenja "Festival mladosti - Denis Mrnjavac" održat će se i ove godine u periodu od 3. do 10. juna.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Organizatori su na današnjoj konferenciji za medije istakli kako već četvrtu godinu ovaj projekt ima za cilj istaknuti sport kao mogućnost borbe protiv nasilja i svrha mu je integracija mladog čovjeka u moderno društvo.

Osim toga, kao i prethodnih godina, u program manifestacije se uključio i internacionalni teatarski festival MESS te će biti održane i neke javne diskusije, kako bi se progovorilo o svim gorućim problemima u našem društvu, prije svega o neriješenom problemu maloljetničke delikvencije.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
"Kao što smo već rekli, ovo je četvrta godina kako organizujemo ovaj Festival. Prve godine krenuli smo od tri mala turnira, da bismo došli do toga da ove godine Festival okuplja više hiljada mladih ljudi. Iako nemamo nikakvu konkretnu podršku nadležnih kantonalnih i federalnih organa, drago nam je da ipak iz godine u godinu opstajemo, te smo ove čak i proširili sadržaje", naglasio je Toni Vukadin, jedan od organizatora.

Tokom sedam dana trajanja Festivala, mladi će se takmičiti u karateu, nogometu, košarci, plivanju i šahu, a bit će održana i javna rasprava o temi maloljetničke delikvencije, kao i teatarska predstava "Dres".