BiH
0

Na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci negiraju nepotizam

SRNA
Nastavno-naučno vijeće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci poručilo je da u ovoj visokoškolskoj ustanovi nema nepotizma i da su medijski napisi o teme izneseni bez dokaza.

Ekonomski fakultet pozvao je sve studente da dostave upravi fakulteta i nadležnim državnim organima sve moguće informacije o eventualnim negativnim pojavama, da bi bile preduzete adekvatne sankcije protiv izvršilaca, saopšteno je iz ove ustanove.

Nastavno-naučno vijeće Ekonomskog fakulteta danas je održalo vanrednu sjednicu na kojoj je razmotrilo sve raspoložive informacije u vezi sa funkcionisanjem fakulteta, prije svega zapošljavanje kadrova i status studenata. 

Savez studenata ovog fakulteta ističe da u njihovom dosadašnjem radu nije bilo nijednog prijavljenog slučaja bilo kakvog vida nepotizma, korupcije i primanja mita od studenata, te da je rad svih zaposlenih na fakultetu maksimalno transparentan i u strogim okvirima zakona i podzakonskih akata.

Studentsko predstavničko tijelo ogradilo se od, kako navode, sve učestalijih napada na ovu ustanovu, i jednoglasno odbacilo neosnovane medijske napise, kao pokušaj narušavanja kredibiliteta i ugleda studenata, asistenata i profesora Ekonomskog fakulteta.