BiH
0

Na drugom Muzej marketu vuneni odijevni predmeti i do 300 KM

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Historijski muzej Bosne i Hercegovine upriličio je danas u Sarajevu drugi Muzej market, koji je svojevrsna podrška ženskom stvaralaštvu, budući da su među izlagačima većinom žene koje se bave različitim hobijima, umjetnošću i dizajnom.

Izlagačice, njih 20-ak, dolaze uglavnom iz Sarajeva, a nisu baš zadovoljne posjetom u prvim satima marketa, koji se odvija u prostorijama muzeja, odnosno na platou ispred. Ipak, nadaju se kako će se do kraja dana, budući da market traje do 18 sati, to popraviti.

"Prošle godine je bio nešto bolji odziv, a čini mi se da je i medijski prošli market bio više eksponiran. Evo, danas je posjeta nešto slabija, ali nadamo se boljem, odnosno da ćemo ostvariti zaradu kao i prošle godine, kada je to bilo na zadovoljavajućem nivou", kazala je za Klix.ba jedna od izlagačica/prodavačica.

Na marketu su u ponudi različiti artikli, od unikatnog nakita, umjetničkih slika, do suvenira i odijevnih predmeta. Na štandu sa vunenim odijevnim predmetima ljubazne izlagačice su nam rekle kako je ovaj događaj vrlo značajan jer im je to prilika da se povežu sa potencijalnim kupcima, koji nerijetko od njih traže broj telefona i druge kontakt podatke. Na marketu su pojedini umjetnici stvarali na licu mjesta, što je privuklo i najviše pažnje posjetilaca.

Kada je riječ o kupcima, u prvim satima marketa ih nije bilo previše, međutim, oni koje smo tu zatekli ističu da su zadovoljni ponudom, jer tu mogu pronaći unikatne, lijepe i kvalitetne predmete. Kada je riječ o cijenama, unikatni nakit se može kupiti za 5-10 KM, dok su vuneni predmeti, naprimjer, znatno skuplji i kreću se 30-300 KM.

Ukoliko nemate drugih planova, a u prilici ste posjetiti market, naša je preporuka da to svakako učinite. Ulaz je 1 KM.