BiH
0

Na Drinskoj regati u Bratuncu i Bijeljini očekuju hiljadu učesnika

SRNA
Na rijeci Drini, na području Bratunca i Bijeljine, sutra će biti održane regate na kojima se očekuje oko 2.000 učesnika.

Na rijeci Drini u opštini Bratunac, na stazi dugoj 26 kilometara, biće održana šesta regata "Drinski slalom", na kojoj se očekuje oko 1.000 učesnika.

Regata startuje u 10.30 sati sa lokacije Orašnjak u Mjesnoj zajednici Fakovići, a nakon tri sata plovidbe predviđen je odmor i besplatan ručak u Bjelovcu. Dolazak učesnika regate očekuje se oko 17.30 na Rajskoj plaži, gdje se plovidba i završava.

U okviru manifestacije danas se na Rajskoj plaži održavaju takmičenja u plivanji, odbojci i malom Fudbalu na pijesku, kao i stonom tenisu za djecu do 10 godina. Finalni mečevi biće odrigrani sutra uveče.

Organizator i pokrovitelj manifestacija je opština Bratunac.

Na rijeci Drini, na području Bijeljine, sutra će biti održana "Drinska regata 2012", na kojoj se očekuje oko hiljadu učesnika i skoro 150 plovila.

Nakon prijave učesnika i zvaničnog otvaranja manifestacije, sa startne pozicije kod šljunkare "Milošević" u Janji regata će krenuti u 10.00 sati, a do cilja, kod Pavlovića mosta, očekuje se da će učesnici stići oko 16.00 sati.

Šef Odsjeka civilne zaštite Bijeljina Drago Ristić rekao je Srni da se organizacioni odbor prevashodno fokusirao na bezbjednost učesnika.

"U obezbjeđenju regate učestvuju Granična policija, Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Crveni krst, Dom zdravlja, ronilački klubovi, Ribarsko udruženje "Riba", opštinsko Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu", rekao je Ristić.

Turistička organizacija opštine Bijeljina omogućila je onima koji žele da učestvuju, a nemaju svoja plovila, da iznajme čamac.

Nakon dolaska na cilj za učesnike i goste biće organizovan ručak, a zatim zabavni program i druženje, kao i mnogobrojne nagrade.

"Drinska regata Bijeljina 2012" organizovana je u okviru Pantelinskih dana.