BiH
0

Na Dobrinji V 420 stanova

FENA
U naselju Dobrinja V bit će izgrađeni stambeni objekti kolektivnog stanovanja sa 420 stanova.

Polaganje temeljca za izgradnju objekta H 1-5 na lokalitetu Dobrinja V bit će upriličeno sutra.

Općina Novi Grad Sarajevo je svojim dosadašnjim aktivnostima stvorila uvjete za nastavak započete izgradnje stambenih objekata na Dobrinji V, lamela H i E.

"Ovim omogućavamo povoljnije rješavanje stambenog pitanja za mlade bračne parove i posebne kategorije stanovništva koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Povećanjem stambenog fonda na Dobrinji V putem Kantonalnog stambenog fonda stvaramo povoljnije uslove za rješavanje stambenih pitanja mladih ljudi. Usporedbom prosječne tržišne cijene koja se ostvaruje u prometu stanovima na području Sarajeva, a koja iznosi 2.500 KM, planirano je da cijene stanova na lokalitetu Dobrinje V, zavisno od položaja, budu od 1.500 do 2.000 KM, odnosno u korist porodica koje žele da riješe stambeno pitanje", kazao je Feni Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad.

Na tom prostoru od 30.000 kvadrata planirana je izgradnja oko 420 stanova. Objekt H će imati 168, a objekt E 250 stanova. Objekte gradi Kantonalni stambeni fond uz pomoć Ministarstva stambenih poslova KS-a, a najveći stan je kvadrature dvosobnog stana.

U objektu H bit će 1.500 kvadrata poslovnog prostora, a u objektu E 4.000 kvadrata.

Rok završetka radova je 18 mjeseci.