BiH
9

Na "Danima Srebrenice" i druženje s bajkerima

SRNA
U okviru manifestacije "Dani Srebrenice 2015" danas su organizovani sportski i kulturni sadržaji, te druženje djece sa bajkerima.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Organizovani su ženski odbojkaški turnir, gađanje pokretnih meta i druženje lovaca i ljubitelja streljaštva uz spremanje lovačkog kotlića, kao i motorijada.

U kulturnom dijelu programa otvoreno je dječije odjeljenje u Narodnoj biblioteci, koja je obilježila svoj dan i 56 godina postojanja. Otvorena je i izložba starih fotografija Srebrenice.

Ova tradicionalna privredna i kulturno-sportska manifestacije "Dani Srebrenice 2015" bit će završena sutra.

Posljednjeg dana na programu je mini sajam i predstavljanje rada srebreničkih nevladinih organizacija, te gastro festival na kome će biti predstavljena tradicionalna jela sa ovog područja, prehrambeni proizvodi i sirovine od kojih se spremaju.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

U Kulturnom centru u Srebrenici za 18 sati zakazan je kulturni program i uručivanje nagrada pobjednicima sportskih takmičenja, konkursa za najbolje učeničke likovne i literarne radove o temi "Igrom i pjesmom za mir", što je bio moto ove manifestacije.

Nakon uručivanja nagrada, predviđeno je zatvaranje manifestacije u kojoj je učestvovalo više od 1.000 učesnika i koja je ponudila mnoštvo kulturnih i sportskih sadržaja, a i veoma je zainteresovala stanovništvo ove sredine.

Organizator manifestacije je opština Srebrenica koja je za "Dane Srebrenice" iz budžeta osigurala 20.000 KM.

U organizaciju su uključene sve ustanove kulture, sportski klubovi, škole i predškolske ustanove, te nevladine organizacije. Za više kulturnih i sportskih sadržaja, kao pokrovitelj, sredstva je osigurala Ambasada SAD u BiH.