BiH
0

Na dan ukopa tragično stradalih beba u Sarajevu Dan žalosti

FENA
Kolegij Gradskog vijeća Grada Sarajeva donio je zaključak da se dan zajedničkog pokopa tragično preminulih beba, štićenika dječijeg Doma ''Ljubica Ivezić" na Bjelavama proglasi danom žalosti u gradu Sarajevu, te je preporučilo svim nivoima vlasti u BiH da taj dan proglase danom žalosti.

Grad Sarajevo izdvojit će novac za prijevoz i privremeni boravak osoblja i štićenika dječijeg Doma van matičnog objekta s ciljem što skorijeg oporavka od doživljene traume.

Gradonačelnica grada Sarajeva će u saradnji s direktorom dječijeg Doma realizirati ovu aktivnost.

Gradonačelnica grada Sarajevo nastavit će aktivnosti stav je Kolegija Gradskog vijeća da program obilježavanja Dana grada Beča u gradu Sarajevu učini primjerenim u okolnostima tragičnog događaja koji je zadesio grad Sarajevo.

Zaključeno je da se formira koordinaciono tijelo zajedno s gradskim općinama u čijem su sastavu članovi Kolegija Gradskog vijeća Grada Sarajeva, gradonačenlica grada Sarajeva te predsjedavajući općinskih vijeća gradskih općina i načelnici gradskih općina, s osnovnim ciljem formiranja fonda iz budžetskih iznosa, te iznosa drugih subjekata, te konačno stavljanje u funkciju Pedijatrijske klinike i Porodilišta ‘’Zehra Muidović’’ na Jezeru.