BiH
0

FOTO / Na Ciljugama svečano otvoren sportski aerodrom

Klix.ba
Udruženje avijatičara regije Tuzla - Fenix svečano je otvorilo sportski aerodrom na Ciljugama.
Sredinom 2010. godine Ministarstvo za saobraćaj dalo je odobrenje za upotrebu sportskog aerodroma na Ciljugama, kada je počela adaptacija i preuređivanje svega što je potrebno da ovaj sportski aerodrom može raditi po propisima.

Ove godine, tačnije 30. maja, Udruženje je dobilo certifikat od Državne direkcije za civilnu avijaciju, čime su stvoreni svi uslovi za svakodnevnu upotrebu ovog sportskog aerodroma.

Sam čin ceremonije otvaranja se desio prošle subote. Na terenu sportskog aerodroma je pristiglo više od 15 malih aviona, prijatelja Fenixa, koji su došli iz cijele regije. Skup je uveličao i veliki broj građana Tuzlanskog kantona, koji su došli da proprate sam čin ceremonije otvaranja.

U ime domaćina gostima se srdačno obratio predsjednik Udruženja Fenix Šerif Salkić, koji se u svoje i u ime Fenixa gostima zahvalio što su došli da zajedno prisustvuju svečanoj ceremoniji otvaranja.

Svoje oduševljenje nije krio ni načelnik Živinica Hasan Muratović, koji je također podržao ovu ceremoniju otvaranja, te obećao da će podržati Udruženje.

Na kraju je na veoma visokoj tempereturi i velikoj vrelini, sportski aerodrom Ciljuge otvorila ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Nađa Avdibašić Vukadinović.