BiH
21

Na Bjelašnici palo 37, a u Bihaću 34 cm snijega

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Snijeg koji je noćas počeo padati širom naše zemlje najviše je napadao na Bjelašnici, gdje je jutros u sedam sati izmjereno 37 centimetara. Nakon Bjelašnice najviše snijega zadržalo se na području Bihaća, i to 34 cm.

U Srebrenici je izmjereno 13 cm, a u Han Pijesku i Ivan Sedlu 11 cm. U Sarajevu je visina snijega četiri centimetra, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Bjelašnici jutros -14 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada snijeg, a na jugu Hercegovine slaba kiša. Jutros u sedam sati najhladnije je bilo na Bjelašnici -14 stepeni, dok je na Ivan Sedlu bilo -7, a na Sokocu -6. U Sarajevu je temperatura -4 stepena, a jutros su najtopliji gradovi u našoj zemlji bili Mostar, Neum i Trebinje sa 4, te Stolac sa 6 stepeni Celzija.

Popodne prestanak padavina

Danas će proći uz pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu zemlje i kišom na jugu Hercegovine. U drugoj polovini dana očekuje se postepen prestanak padavina, prvo u Hercegovini i Krajini, a do kraja dana u većem dijelu zemlje.

U noći na nedjelju slab snijeg će padati još na istoku Bosne. Vjetar u Bosni će biti slabe do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između –4 i 1, na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa snijegom. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka će biti oko –1 stepen.