BiH
1

Na Bjelašnici jutros minus jedan stepen, a u Sarajevu pet

FENA
Osjetno zahlađenje zahvatilo je i Bosnu i Hercegovinu. Tako je na Bjelašnici jutros temperatura bila jedan stepen ispod nule, a jučer šest stepeni. Na Sokocu je jutros temperatura bila nula, a jučer 12 stepeni. U glavnom gradu BiH jutros je bilo pet, a jučer 17 stepeni, dok je u Neumu jučer temperatura iznosila 21, a jutros 13 stepeni.

Za razliku od Slovenije i Hrvatske gdje je hladni talas donio i snježne padavine, u BiH su jučer registrirane obilne kiše.

"Snijega nije bilo, ali je bilo kišnih padavina. Najviše kiše je palo u Livnu - 29 litara po metru kvadratnom", kazala je Feni meteorologinja Federalnog hidrometeorološkog zavoda Ismira Ahmović.

U Zvorniku je bilo 26 litara po metru kvadratnom, Banjoj Luci i Drvaru 22, Prijedoru 19, Bjelašnici 17, Bosanskom Novom i Sanskom Mostu 16, Trebinju 14, Bihaću 12, Mrkonjić-Gradu 11, Gadsku, Goraždu i Ivan-sedlu 10, Bugojnu, Foči, Nevesinju, Sokocu i Višegradu 9, Zenici 8, Doboju i Srebrenici 7, Bileći i Gradačcu 6, Mostaru, Rudom i Sarajevu 5, Tuzli 4, Stocu 3, Bijeljini i Neumu 2 i Han-Pijesaku jedan litar po metru kvadratnom.