Danas razvedravanje
0

Na Bjelašnici 68 cm snijega, na Kupresu 30

Sarajevo-x.com
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Kiša u nižim i snijeg u višim planinskim krajevima i jutros usporavaju saobraćaj, dok zimske službe posipaju kritične dionice puta. U sedam sati na Bjelašnici je izmjereno 68 centimetara snijega, na Kupresu 30, u Bihaću 20, Livnu 10, na Ivan Sedlu 18, a na Sokocu 1 cm snijega.

Uz obaveznu zimsku opremu vozačima se savjetuje da oprezno voze, a posebno preko planinskih prevoja Čemerno, preko Romanije, Rogoja i Mliništa, gdje ima snijega na kolovozu, a ponegdje je i zaleđen, navode iz Meteo BiH-a.

Temperature vazduha u sedam sati: Bjelašnica -8 stepeni, Kupres -2, Sokolac, Ivan Sedlo, Bihać 0, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Drvar 1, Banja Luka, Bugojno, Derventa, Doboj, Gradačac 2, Sarajevo, Bijeljina, Zenica, Zvornik, Goražde 3, Mostar, Ljubuški, Čapljina 5, Trebinje, Stolac 6 i Neum 7 stepeni.

Za danas se prognozira mjestimično slaba kiša u toku prijepodneva u Hercegovini, dok se u sjeverozapadnom dijelu Bosne može očekivati susnježica ili slab snijeg.

Tokom dana uslijedit će postepeno razvedravanje, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 2 do 9 stepeni, dok se na jugu očekuje i do 12 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 7 C.