BiH
0

MVPBiH: Zamjenica ministra Trišić-Babić susrela se s delegacijom Republike Mađarske

FENA
Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić susrela se danas s delegacijom Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske, državnim tajnikom za evropsku bilateralu, veleposlanikom Lászlóm Szőkeom na čelu.

Szőke je čestitao BiH na parafiranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i izrazio nadu da će BiH u najskorije vrijeme potpisati ovaj Sporazum.

On je pozdravio i zvanični početak rada Vijeća za regionalnu suradnju sa sjedištem u Sarajevu, što predstavlja pozitivan signal međunarodnoj zajednici o napredovanju BiH.

Trišić-Babić je izrazila zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje a o čemu svjedoče i nedavna posjeta Republici Mađarskoj predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića, posjeta predsjednika Mađarske Lászlóa Solyoma BiH te bogata diplomatska i gospodarska suradnja na svim razinama.

Zamjenica Ana Trišić-Babić i veleposlanik Szőke su razgovarali o konkretnom napredovanju BiH na evroatlantskom putu te je državni tajnik Szőke ponovio kako Mađarska želi vidjeti BiH u što skorijoj budućnosti kao formalnu članicu EU.

Na planu bilateralne suradnje sugovornici su razgovarali o primjeni Schengenskog sporazuma od januara 2008., viznim olakšicama za građane BiH, dvostrukom oporezivanju, Sporazumu o socijalnom osiguranju koji će prema predviđanjima biti potpisan u junu 2008., te o radu zajedničkih i mješovitih međuministarskih i gospodarskih povjerenstava, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.