BiH
0

MVP Ujedinjenog kraljevstva raspisuje konkurs za stipendije Chevening

NINA
Vlada Velike Britanije i ove godine izdvojila je sredstva za stipendiranje bosanskohercegovačkih postdiplomaca tokom jednogodišnjeg studija u Velikoj Britaniji.

Stipendije administrira British Council u BiH, te se svi zainteresirani mogu obratiti našem uredu u ulici Ljubljanska 9 u Sarajevu kako bi dobili više informacija. Informacije je moguće dobiti i na web sajtu www.britishcouncil.ba.

Cilj Chevening sheme je školovanje stručnjaka koji će po završetku studija doprinijeti društveno-ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, te su prioritetne oblasti ovog studijskog programa pravo, ekonomija, međunarodni odnosi, bankarstvo, finansije, novinarstvo i menadžment, ali se u razmatranje uzimaju i prijave kandidata izuzetno dobrih akademskih dostignuća iz ostalih oblasti.

Stipendije pokrivaju sve troškove postdiplomskog studija, uključujući životne troškove, nabavku knjiga i troškove putovanja u Veliku Britaniju i natrag.

Konkurs će biti otvoren do 10. januara 2005. godine.

Informacioni centar British Council-a može svim zainteresiranim kandidatima pomoći u nalaženju odgovarajućeg studija i dati savjete o studentskom životu u Velikoj Britaniji.

Više informacija o stipendijama, načinu prijavljivanja i rokovima možete pronaći na:

Zvanična Web stranica: www.chevening.org

target="_blank">www.chevening.com
Web stranica British Council-a u BiH: www.britishcouncil.ba