BiH
26

MVP prodaje vozila, najjeftiniji Golf IV za 3.690 KM

Piše: M. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Vozila na prodaju (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U zgradi Ministarstva vanjskih poslova BiH u toku je licitacija za prodaju 14 polovnih automobila.

Ministarstvo je raspisalo javnu licitaciju 6. juna koja je objavljena u tri dnevna lista.

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH je raspisalo javni oglas za prodaju zatvorenim ponudama 14 polovnih vozila od kojih za tri nije bilo ponuda, dok je za preostalih 11 bilo 75 ponuda. Odluka o prodaji vozila donijeta je s ciljem racionalizacije voznog parka i ostvarivanja ušteda kako na održavanju samih vozila tako i na potrošnji goriva", rekao je Nebojša Regoje, načelnika Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Licitacija je bila otvorena za sve građane BiH, kako pravna tako i fizička lica. Zabranu prijave za licitaciju imali su uposlenici MVP-a BiH, članovi njihovih porodica, te pravna lica, tj. firme koje su u vlasništvu uposlenika ovog ministarstva i njihove porodice.

Vozila su stara od šest do 13 godina.

"Propisana je minimalna cijena vozila i onaj ko ponudi najviše bit će vlasnik, sva sredstva koja se dobiju od licitacije bit će svrstana u budžet za daljnje funkcionisanje institucija BiH", dodao je Regoje.

Najjeftinije vozilo je Golf IV, 2000. godište čija je minimalna cijena 3.690 KM.

Najskuplje vozilo je kombi Transporter 2006. godište čija cijena iznosi 17.100 KM i za kojeg nije bilo ponuda. Interesanata nije bilo ni za Škodu 2007. godište čija je cijena 12.600 KM.

Neispravan akumulator, nefunkcionisanje klime, uništeni zračni jastuci, zatamnjenja stakla, troškovi prevoda automobila zbog diplomatskih tablica i sl. razlog su zbog kojeg su se ova vozila našla na licitaciji.

Na osnovu minimalnih cijena od današnje licitacije MVP BiH može najmanje zaraditi 136.450 KM.