BiH
157

Muzika, piće i dobro raspoloženje: Pogledajte kako su bh. građani dočekali Novu godinu

Piše: N. N.
Doček Nove godine u Sarajevu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bosanskohercegovački građani u većini bh. gradova Novu godinu su dočekali u kućnom ambijentu ili u ugostiteljskim objektima. Mogućnost da Novu godinu dočekaju na otvorenom imali su tek građani Sarajeva, Tuzle, Banja Luke...

Sarajlije, ali i mnogobrojni turisti koji su odlučili Novu godinu dočekati u našem glavnom gradu, uživali su na Trgu djece Sarajeva.

U novogodišnjoj noći nastupili su Amel Ćurić, Zoster, Vela havle i Radarska kontrola.

Nakon što se prethodnog dana konačno razišla magla, Sarajlije su u vedroj decembarskoj noći mogli uživati i u prelijepom vatrometu.

Oni koji nisu željeli na hladnoću, a ni kućna varijanta im nije bila prihvatljiva, uglavnom su Novu godinu dočekali u nekom od ugostiteljskih objekata. I ove godine, kao i prethodnih, većina Sarajlija Novu godinu je dočekala uz porodicu i prijatelje u kućnom ambijentu.

Nova godina u Tuzli dočekana na Trgu Slobode

Nakon dugogodišnje pauze Tuzlaci su Novu godinu dočekali na Trgu Slobode. Oko 1.000 Tuzlaka uz pjesme i zapaljenje baklje na tuzlanskom trgu u prazničnom duhu zakoračilo je u 2016. godinu.

Organizator javnog dočeka Nove godine je Udruženje samostalnih privrednika Tuzla uz pomoć Grada Tuzle.

U ponoć na tuzlanskom glavnom trgu nije bilo vatrometa, a okupljanje je prošlo bez incidenata.

Tuzlaci su slavili doček Nove 2016. godine i u mnogim ugostiteljskim objektima, klubovima, restoranima, kafićima...

U Mostaru bez dočeka na otvorenom

S obzirom da je i ove godine Mostar izostao kada je u pitanju proslava najluđe noći na otvorenom, većina građana dočekala je Novu 2016. u restoranima, kafićima, diskotekama, u vlastitim domovima ili ipak na obližnjim planinama. Odlaske na dalje i egzotičnije relacije, prema evidencijama mostarskih turističkih agencija Mostarci nisu planirali.

Ovogodišnje glavne destinacije za koje su se građani odlučili su uglavnom Budva, gdje će na otvorenom nastupati Zdravko Čolić i Dubrovnik gdje će na dočeku sve prisutne zabavljati Severina.

Goražde u novogodišnjoj noći: Puste ulice, slavlje u Žutim dunjama i na Bijelim Vodama

Goraždani su najluđu noć u godini dočekali bez proslave na otvorenom. Ulice su bile potpuno prazne, prolaznici rijetki. Ipak, kafići gdje je organiziran doček Nove godine, posebno oni u ulici Zaima Imamovića u samoj gradskoj jezgri, bili su puni.

Organizovani ispraćaj stare i doček nove 2016. godine u gradu su, uz muziku uživo imali hotel "Behar" i restoran "Žute dunje", koji je ponudio i najbolji ugođaj posjetiocima ali i nešto novo u gradu na Drini.

Za one koji su poželjeli planinski ambijent dovoljno je bilo otići u Turistički kompleks "Bijele vode". Iako se temperatura zraka oko ponoći spustila na minus 15, a snijeg nikako da padne, hladnoću je ublažila vatra iz velikog kamina restorana Bijelih voda, kuhano vino i susret prijatelja.

Zeničani uz komediju i dobru atmosferu dočekali Novu godinu

Zeničani su Novu godinu dočekali u svojim domovima i ugostiteljskim objektima koji su pripremili zabavu za sve generacije. U Family centru "Ekran" u Zenici prisutne je u 2016. godinu uveo bend "Nemoguće vruće" koji se potrudio da uz dobru pjesmu ne izostane i dobra novogodišnja atmosfera.

Dom penzionera u Zenici bio je rezervisan za zeničke Balkanjerose i stand-up komičara Peđu Bajovića, a ponuda je primamila sve uzraste. I u brojnim drugim ugostiteljskim objektima širom Zenice organizovane su zabave sa ponudom švedskog stola i pićem dobrodošlice koje je bilo prihvatljivo za uglavnom mlađu populaciju.

Zenica je samo nekoliko minuta prije ponoći bila u potpunosti pusta, a vatromet kojeg su u privatnom angažmanu priredili Zeničani, sa Crkvičkog brda pratilo je više desetina njihovih sugrađana.