BiH
2

Muzej ratnog djetinjstva mogao bi dobiti prostorije u Starom Gradu

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH Stari Grad ponudila je rješenje za smještaj Muzeja ratnog djetinjstva kojim bi trebao biti smješten u jezgri Starog Grada.

Reagirali su nakon što je Udruženje ''Urban'' u prethodnom periodu javnosti skrenulo pažnju da nemaju adekvatan prostor za smještaj Muzeja.

"Mi, djeca odrasla u opkoljenom Sarajevu, veoma lično i emotivno gledamo na ovu ideju. Dobro znamo šta smo sve prošli, kako su izgledali naši dani dok smo se skrivali u podrumima i o svijetu učili kroz zvuke granata i odjeke detonacija. Uložiti ćemo sav neophodan napor i trud kako bi Sarajevo što prije dobilo Muzej ratnog djetinjstva", kazao je šef Kluba vijećnika SDP Stari Grad i generalni sekretar te stranke Irfan Čengić.

Klub Vijećnika SDP BiH Stari Grad Sarajevo već je na sjednici kolegija uputio u proceduru Prijedlog zaključka o aktivnostima na otvaranju Muzeja ratnog djetinjstva. O tom prijedlogu će se Vijeće izjašnjavati na martovskoj sjednici, saopćeno je iz SDPBiH.

"Ovaj muzej vidimo kao strateški bitan projekat jer ima odličan potencijal da postane dio jedinstvene turističke ponude Sarajeva. Turisti koji dolaze u posjetu našem gradu žele saznati što više o ratnom periodu, na ovaj način im se može ponuditi takvo iskustvo iz jednog neobičnog, ali svima razumljivog aspekta", naglasio je predsjednik SDP BiH Stari Grad Sarajevo Malik Garibija.