BiH
0

Mutabdžija: Zahtjevi banjalučkih studenata su opravdani

SRNA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Goran Mutabdžija, izjavio je da su zahtjevi studenata opravdani, ali da su nelegitimni predstavnici Unije studenata RS.

"Predstavnici Unije studenata Republike Srpske su nelegitimni, jer su u februaru izgubili taj status. Uprkos tome, pozvao sam ih da razgovaramo, ali su i to odbili", rekao je novinarima Mutabdžija, napomenuvši da resorno ministarstvo uvažava sve zahtjeve.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u posljednjih nekoliko godina mnogo učinila na poboljšanju standarda studenata.

"Mjesečni troškovi studenata za smještaj i hranu u studentskim domovima je 75 KM, što je najniže u regionu, kao i visina upisnine od 440 KM", rekao je Mutabdžija.

On je naglasio da će naredne sedmice održati sastanak sa predstavnicima studentskih parlamenta oba javna univerziteta, a da je 14. juna predviđen izbor za Uniju studenata Republike Srpske.

Veća grupa studenata otvorila je danas nepostojeći četvrti paviljon u krugu Studentskog kampusa Univerziteta u Banjaluci, čija je izgradnja ranije najavljena, u znak protesta zbog nedostataka smještajnih kapaciteta u ovom studentskom gradu.