BiH
0

Mustafić: Napali su me oni koje sam prozvao u knjizi "Planirani haos"

FENA
Ibran Mustafić, autor knjige „Planirani haos“ pretučen je sinoć u centru Srebrenice. Mustafića je napala grupa mladića i nanijela mu teže povrede po glavi i tijelu, zbog čega je morao potražiti liječnićku pomoć u srebreničkom Domu zdravlja.

„Bio sam u diskoteci, otišao kući i poslije se vratio. Prilikom izlaska iz auta, napala su me četiri mladića. Ovo je smišljen napad na mene i čuo sam da je neko platio 5.000 maraka da me ovi momci likvidiraju. Srećom, izbjegao sam najgore. Ovo je nastavak „Planiranog haosa“ na moju ličnost koji je započeo još u toku rata kada je na mene izvršen atentat", izjavio je za FENU Ibran Mustafić.

Mustafić je nedavno objavio knjigu „Planirani haos“ u kojoj je objelodanio niz svjedočenja iz ratnog perioda, od kojih su mnoga, po mišljenju aktera, netačna i proizvoljna. Zbog tih navoda, Mustafiću su više puta stizale prijetnje, a već drugi put fizički napadnut.

„Ovo su učinili oni koji su pogođeni i koje sam prozvao u svojoj knjizi. Njima smeta istina. Ja vjerujem u pravdu i vlast i nadam se da će policija utvrditi identitet napadača, kaže Mustafić.

Bošnjaci iz Srebrenice, uglavnom su ogorčeni na sadržaj Mustafićeve knjige „Planirani haos“ dok je Srbi koriste za potkrepljivanje svojih tvrdnji i prilažu kao dokaz za zločine koje su Bošnjaci činili nad njima tokom ratnog perioda.