BiH
0

Mustafa ef. Cerić posjetio Bosansku dolinu piramida

FENA
Bosanska dolina piramida
Bosanska dolina piramida
Dokazi o postojanju kamenih građevina u Visokom nisu više stvar vjere jednog čovjeka već pitanje iskrenosti i priznavanja činjenica, izjavio je Feni reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić nakon jutrošnjeg obilaska arheoloških lokaliteta Bosanske doline piramida.

Cerić je u pratnji predsjednika Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semira Osmanagića obišao popločanu terasu u podnožju zapadne strane Bosanske piramide Mjeseca, podgrađenih 200 metara podzemnog tunelskog kompleksa Ravne te sonde s 20-ak tona teškim megalitnim blokovima na kamenoj građevini u Gornjoj Vratnici.

"Istraživanje u Bosanskoj dolini piramida je priča o nama, priča o Bosni i o atrakciji koja može privući stotine hiljada ako ne i milione ljudi koji će BiH učiniti turističkom zemljom", kazao je Cerić i dodao kako u BiH postoji još mnogo toga interesantnog a što još nije istraženo.

Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić je kazao kako je posebno impresioniran podzemnim tunelskim kompleksom Ravne te je pozvao sve "skeptike da posjete Bosansku dolinu piramida i da vide dokaze koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramidalnih građevina u Visokom".