BiH
0

Mustabašić: U Maglaju smo mnogo uradili, ali ima još posla

Piše: E. G.
Maglaj (Foto: FFPIXMOS)
Maglaj (Foto: FFPIXMOS)
Situacija u Maglaju još ni izbliza nije dobra, ali je urađeno mnogo toga zahvaljujući i volonterima koji su došli iz drugih gradova da pomognu.

Uradili smo lavovski posao, kaže Mehmed Mustabašić, načelnik Općine Maglaj , ali dodaje da još nije sve gotovo.

"Neke ulice smo po tri ili četiri puta čistili. Kako odvezemo otpad koji je nanijela rijeka Bosna, tako građani iznesu namještaj vani, jer moraju, sve je uništeno, a kad vide da ne mogu ni ostalo spasiti, onda na kraju dižu i parkete pa bacaju. Još uvijek nismo očistili grad i prigradska naselja, ali uradili smo puno", kaže Mustabašić.

On ističe da privrednici koji su posuđivali mašine za čišćenje grada, sada ih povlače, jer se moraju vratiti svojim redovnim poslovima, pa za raščišćavanje grada nedostaje kamiona i druge mašinerije.

"Veliki je broj mašina koji rade u gradu, a potrebno je još i volontera. Inače, u Maglaju je bilo 1.550 poplavljenih stanova i kuća. U klizištima je ugroženo 436 objekata. ljudi žive kod komšija, prijatelja, rođaka... Na sve to imamo i 190 porodica koje su došle iz željeznog Polja ili iz drugih općina i naseljeni su trenutno na našoj općini. Nadam se uz Božiju pomoć da će ipak sve ići na dobro", kaže načelnik Općine Maglaj za Klix.ba.

Mustabašić ističe da su Maglajlijama od naročite pomoći bili sarajevski vatrogasci koji su dolazili u ispomoć nekoliko puta.