BiH
452

Muškarac koji je štajkovao glađu ispred Vlade TK dobio posao

Piše: D. Brkić
Muhedin Muhić (39), diplomirani defektolog iz Kladnja, nekadašnji atletičar Sloboda Tehnograda i reprezentacije BiH, dobio je posao i od ponedjeljka će predavati kao predmetni nastavnik u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

Muhić je, podsjećanja radi, jučer stupio u štrajk glađu, prespavao na stepenicama ispred Vlade TK, a jutros je njegov višegodišnji problem napokon riješen.

"Dobit ću rješenje na godinu dana i počet ću da radim u struci za koju sam se školovao. Naravno da me je ispunio osjećaj sreće, ali vjerujte da bih i narednih dana ostao ispred Vlade TK. Tražio sam samo ono što mi zakonski pripada", kaže Muhić.

Njemu su ispred Vlade TK u noći na petak podršku pružili članovi Udruženja gluhih i nagluhih osoba TK, a bilo je najava kako će mu se priključiti u njegovoj borbi.

"Devet godina sam čekao na posao. Predavat ću u ustanovi u koju sam i sam išao i gdje su mi veoma dobro poznate potrebe i želje učenika. Dat ću svoj maksimum, jer mi je napokon pružena šansa da živim od svog rada", kazao je na kraju Muhedin Muhić, koji je okončao štrajk glađu i koji će se tokom vikenda pripremati za prve školske sate u pomenutom centru.