BiH
88

Mušić: Parlament FBiH pokazao odgovornost usvajanjem izmjena Zakona o igrama na sreću

Piše: Er. M.
Edin Mušić (Foto: Klix.ba)
Edin Mušić (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić komentarisao je usvajanje izmjena Zakona o igrama na sreću te je za Klix.ba kazao kako je Parlament FBiH pokazao odgovornost usvajanjem zakonskog rješenja koje je u interesu svih građana entiteta.

"Zakon je usvojen i mislim da je evidentno kako je SDA ovim činom pokazao da stvarno nije bilo nikakvih političkih dogovora ispod stola", rekao je Mušić referirajući se na priču da je SDA donijela odluku da Zakon o igrama na sreću skine sa dnevnog reda u zamjenu za donošenje odluke o objavi rezultata popisa u BiH.

Mušić ističe da je zakonsko rješenje usvojeno i da su protiv njega glasali zastupnici HDZ-a BiH.

Podsjećamo, nakon što je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić iz HDZ-a BiH donio odluku o objavi rezultata popisa u BiH političke stranke iz RS-a tvrdile su da je Jukić odluku donio zbog političkog dogovora Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Naime iz RS-a su tada kazali kako je Izetbegović obećao Čoviću povlačenje Zakona o igrama na sreću, a što se danas pokazala pogrešnim tvrdnjama stranaka iz manjeg bh. entiteta.