BiH
0

MUP ZDK se zahvaljuje građanima na dostojanstvenim protestima

Klix.ba
S današnjih protesta u Zenici (Foto: Klix.ba)
S današnjih protesta u Zenici (Foto: Klix.ba)
U Zeničko-dobojskom kantonu danas su održani mirni protesti u Kaknju, Zavidovićima, Brezi, Visokom, Maglaju i Zenici, a iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK se zahvaljuju demonstrantima na mirnim i dostojnim protestima.

Pred zgradom Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je protestvovalo oko 500 građana koji su svoje proteste nastavili i pred zgradom Općine Zenica. Za vrijeme protesta nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti niti slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

U skladu sa izvršenim procjenama na svim mjestima okupljanja bile su raspoređene policijske snage radi osiguranja skupa, te sprečavanja eventualnih izgreda, međutim za tim nije bilo potrebe jer je protest završen mirnim razilaženjem građana gdje nije bilo potrebe za intervencijom policijskih službenika.

Iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK zahvalili su se svim građanima na korektnom i dostojanstvenom ponašanju.

"Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo svim našim građanima na korektnom i dostojanstvenom ponašanju tokom današnjih mirnih protesta, koje je u konačnici doprinijelo stabilizaciji i poboljašanju stanja sigurnosti na području našeg Kantona, te stvorilo uslove svim policijskim službenicima da profesionalno i korektno obavljaju svoje poslove i zadatke na očuvanju javnog reda i mira, kao i na osiguranju normalnog funkcionisanja svih institucija, subjekata i komunikacija u Zeničko - dobojskom kantonu", stoji u saopćenju Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK.