BiH
0

MUP upozorio da se za vrijeme utakmice ne narušava javni red i mir

FENA
Upozoravaju se građani Srednjobosanskoga kantona da se za vrijeme održavanja utakmice Europskog prvenstva između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, odnosno prije i poslije utakmice, ponašaju korektno, sukladno civiliziranom i dostojanstvenom načinu ponašanja, da ne narušavaju javni red i mir i da ne čine druga nezakonita djela.

Na dan održavanja navedene utakmice kantonalni MUP angažirat će sve raspoložive policijske snage, a na raspolagnju će mu biti i specijalne jedinica za potporu iz drugih kantona, tako da će svi pokušaji narušavanja javnog reda i mira biti pravodobno osujećeni, stoji u priopćenju iz srednjobosanskoga MUP-a.

Policijski službenici poduzet će više operativnih i operativno -taktičkih mjera kako bi očuvali povoljno stanje sigurnosti, pa će se u vrijeme odigravanja nogometne utakmice, kao i nakon njezina zabraniti odvijanje prometa određenim cestovnim komunikacijama, kao i pristup na određene površine. Stoga se svi građani upozoravaju da se pridržavaju ovih i drugih zapovijedi koje će izdavati policijski službenici.

Iz MUP-a apeliraju i na druge institucije vlasti te vladine i nevladine organizacije da u sklopu svog djelokruga poduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se očuvala povoljna sigurnosna situacija.

Srednjobosanski MUP još jednom poziva sve dobronamjerne građane da predstojeći sportski događaj poprate u sportskom duhu uvažavajući naprijed navedene apele i upozorenja, s napomenom da navijanje za bilo koju nogomentnu reprezentaciju protekne na jedan kulturan, civiliziran i dostojanstven način kojim se ne vrijeđaju osjećaji bilo kojeg naroda.