BiH
14

MUP RS dobio još 63 nova službena vozila

FENA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Radislav Jovičić danas je u bazi Specijalne jedinice policije u Trnu uručio ključeve nova 63 službena putnička motorna vozila marke Ford koja su nabavljena za potrebe entitetske policije.

Nova obilježena službena vozila preuzeli su predstavnici centara javne bezbjednosti Banja Luka, Prijedor, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje.

"Radi se o posljednjem kontingentu novih vozila čija je nabavka realizirana u okviru programa osavremenjivanja voznog parka MUP-a RS", podsjeća se u saopćenju entitetske policije.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Podsjećamo, Odlukom Vlade o dugoročnom zaduživanju RS-a za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koju je usvojila Narodna skupština RS-a, odobreno je 15 miliona KM za finansiranje kapitalnih investicija (opremanja) u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Od odobrenih sredstava, 13,5 miliona je namijenjeno za kupovinu ukupno 398 različitih vozila i specijalne opreme za vozila (svjetlosna i zvučna signalizacija, oprema za motoriste, zaštitne mreže za specijalna vozila i slično).

S pokretanjem procedure nabavke vozila i opreme za vozila Ministarstvo je izradilo i novi Pravilnik o načinu obilježavanja službenih vozila, kojim je predviđeno, kako navode, da nova vozila budu obilježena moderno i prepoznatljivo.