BiH
0

MUP RS-a saslušavao Ljiljanu Zelen-Karadžić

FENA
Ljiljana Zelen - Karadžić
Ljiljana Zelen - Karadžić
Načelnik Uprave krimpolicije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je da je nedavno na Palama pozvana na informativni razgovor Ljiljana Zelen-Karadžić, supruga haškog bjegunca Radovana Karadžića.

"Tu nema novih saznanja. Svi kontakti koji se ostvare s osobama koje su u mreži podrške se na taj način provjeravaju", kazao je Vasić, dodajući da to prati i ured Haškog tribunala u BiH i zahtijeva kada će se obaviti razgovor i na koje okolnosti.

Na konferenciji za novinare u Banjoj Luci direktor policije RS-a Uroš Pena je kazao da su svi nadležni predstavnici, Tribunal u Haagu, NATO i drugi izrazili zadovoljstvo saradnjom RS-a s Haškim tribunalom u ovom periodu.

Pena je kazao da su pripadnici MUP-a RS-a u proteklih šest mjeseci vodili aktivnosti u vezi sa saradnjom s Tribunalom s nadležnim sigurnosnim i drugim institucijama u BiH, međunarodne zajednice, te Srbije i Crne Gore i samim Haškim sudom.

Aktuelne su i aktivnosti ekipe MUP-a RS-a na obradi dokumentacije i drugog dokaznog materijala o krivičnim djelima ratnog zločina.

Podneseno je 16 izvještaja tužilaštvima za 27 krivičnih djela, kojima je obuhvaćeno 88 osumnjičenih osoba.