BiH
0

MUP KS: Velika pljačka u Sarajevu

FENA
Četiri nepoznate osobe naoružane pištoljima i automatskim oružjem, koje su na sebi imale kombinezone s natpisom "POLICIJA", izvršile su danas u ulici Aleja Bosne Srebrene bb, općina Novi Grad Sarajevo, oko 14.20 sati razbojništvo nad radnicima zaštitarske agencije "Securitas CIPOS" i službenikom "Privredne banke Sarajevo" (PBS), koji su prevozili novac iz trezora PBS-a u pravcu aerodroma Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kombi vozilo s novcem je zaustavljeno od jedne od osoba, što su iskoristili ostali izvršioci i uz prijetnju vatrenim oružjem razoružali uposlenike zaštitarske agencije, koje su skupa sa službenikom banke vozilom kombi odvezli do Lukavice. Nešto kasnije na područiju Istočnog Sarajeva u ulici Vasilija Grgića pronađen je kombi u kojem su bili vezani uposlenici zaštitarske agencije i službenik banke.

Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela otuđena je velika količina novca.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je rukovodio uviđajem.

MUP Kantona Sarajevo nije bio obaviješten o transportu velike količine novca iz trezora Privredne banke do aerodroma Sarajevo, stoji u saopćenju.

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

MUP moli sve građane koji raspolažu saznanjima vezanim za ovo krivično djelo, koja bi koristila pri rasvjetljavanju istog, da jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj telefona 122,033/207-777,033/206-666, policajcu na terenu ili najbližoj policijskoj stanici.