BiH
0

MUP KS: Uviđaj na mjestu događaja potvrdio ranija operativna saznanja

FENA
U noćašnjoj eksploziji nepoznate eksplozivne naprave ispod vozila parkiranog u ulici Tekija čikma, općina Stari Grad Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je pričinjena određena materijalna šteta, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Uviđajem na mjestu događaja ustanovljeno je kako je oko 00.35 sati NN osoba aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu ispod terenskog motornog vozila marke "micubiši", reg. oznaka 527-J-941, vlasništvo S.Z. iz Sarajeva, koje je bilo parkirano u spomenutoj ulici.

Djejstvom eksplozije oštećena su tri putnička vozila kao i dva motocikla, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

Usljed detonacije razbijeno je više prozorskih stakala na prozorima stanova, stubišta i poslovnih prostora koji se nalaze na adresama Tekija čikma broj 3, 7 i 9, Ćumurija 1 i Obala Kulina bana broj 24.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i pripadnici kantonalnog MUP-a koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.