BiH
0

MUP: Konferencija u vezi s razbojstvom u Ljubuškom

FENA
U MUP-u Zapadnohercegovačke županije danas je održana konferencija za novinare u vezi s oružanom pljačkom koja se dogodila 28. januara ove godine oko 20 sati u selu Lisice kod Ljubuškog.

U oružanoj pljački sudjelovale su 3 maskirane osobe, i to Marko Bilić (20), Dragan Gavran (22) i ŽarkoTolušić (22), a razbojstvo je počinjeno nad Rankom Hrstićem iz Ljubuškog, kojemu je oteto 180.000 maraka.

Kako je istaknuto na konferenciji, neposredno prije razbojstva Ranko Hrstić nalazio se u kući svog prijatelja Ranka Bilića (oca jednog od pljačkaša).

Vraćajući se od prijatelja, nakon što je sjeo u svoje vozilo "mercedes" prišle su mu tri spomenute maskirane osobe naoružane automatskim puškama, otvorili vrata vozila, suzavcem onesposobili Hrstića i iz vozila uzeli platetnu torbu u kojoj se nalazila navedena svota novca.

Cijela akcija, koju je vodio načelnik Policijske uprave Ljubuški Dobroslav Alilović, trajala je samo 30 sati od počinjena razbojstva, što je, kako je istaknuto na konferenciji, rijetkost kod ovakvih kaznenih dijela.