BiH
292

Munira Subašić: Nismo tražili nikakvo izvinjenje od Općine Visoko, ne znam ko je poslao pismo

Piše: M. N.
Munira Subašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Munira Subašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Informacija da su predstavnice Udruženja "Majke i žene Srebrenice" zatražile jučer od organizatora manifestacije "Visočko ljeto" izvinjenje zbog održavanja muzičkog koncerta u Visokom uoči kolektivne dženaze u Potočarima 11. jula, nije tačna.

Kako je za Klix.ba rekla predsjednica Udruženja Pokret majki enklave Srebrenice i Žepe Munira Subašić niko iz njenog udruženja nije uputio nikakvo pismo Općini Visoko niti zatražio izvinjenje.

Munira Subašić izjavila je kako niko iz ovog udruženja nije tražio izvinjenje Općine Visoko i načelnice Amre Babić, te da ne zna ko stoji iza ovog pisma.

"Kada sam čula za ovo iznenadila sam se. Ako je neko napisao ovo pismo neka stavi svoje ime i prezime i memorandum i neka kaže ja sam. Ni žene Podrinja nisu upućene u ovo. Kada ja nešto kažem, stojim iza toga", kazala je Subašić.

Istakla je kako ne može više podnijeti zloupotrebljavanje njenog imena i udruženja, te da je to na sramotu svih onih koji to rade.

Podsjetimo, u saopćenju koje su mediji preuzeli od agencije FENA navodi se kako je "Visokim prolamala muzika nakon dženaze 11. jula", te da očekuju od organizatora kulturno zabavne manifestacije "Visočko ljeto", odnosno od Općine Visoko i načelnice Amre Babić javno izvinjenje svim porodicama žrtava srebreničkog genocida.

"Naše ogorčenje ni danas nije ništa manje. Ogromno je kao što je bilo i 11. jula. Do sad smo čekale izvinjenje, a danas pozivamo organizatora kulturno zabavne manifestacije 'Visočko ljeto', tačnije Općinu Visoko i načelnicu Amru Babić, da se javno izvini svim porodicama žrtava srebreničkog genocida", navodi se u saopćenju.