BiH
1

Mujkić: Treba iskorijeniti terorizam koji ugrožava sve nas

FENA
Asim Mujkić (Foto: Klix.ba)
Asim Mujkić (Foto: Klix.ba)
Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Asim Mujkić ocijenio je u izjavi za Fenu nakon sinoćnjih terorističkih napada u Parizu da će se situacija sada dodatno komplicirati te da će se ljudske slobode i slobode kretanja uveliko odraziti na obične građane, jer će države zapadne Evrope pojačati mjere sigurnosti.

Osudivši napada na građane Pariza i nazvavši ih najgorom vrstom kukavičluka, profesor Mujkić ističe da Francuska ima najduži staž kolonijalnog nasljeđa u zemljama Magreba te da najveći broj muslimana živi u toj zemlji.

"Pojačat će se nadzor i represija prema muslimanima u Francuskoj. Zaista treba iskorijeniti terorizam koji ugrožava sve nas", poručio je.

Također je mišljenja da grupa koja izvodi napade, dovodi muslimansko stanovništvo Francuske u nezahvalan položaj, jer će stalno biti u poziciji da se pravda.

S obzirom da je i BiH članica antiterorističke koalicije, Mujkić dodaje da će najvjerovatnije i u našoj zemlji biti pojačan nadzor na graničim prijelazima i proširene sigurnosne mjere.