BiH
0

Mujezinović uputio pismo Dodiku

FENA
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović uputio je danas pismo predsjedniku Vlade RS-a Miloradu Dodiku u kojem predlaže da u najskorije vrijeme održe sastanak na kojem će razmotriti moguća rješenja o pitanju daljnjeg rada "Elektroprijenosa" a.d. Banja Luka, kao i pitanja snabdijevanja prirodnim gasom.

"U svom pismu od 17. septembra predsjednik Upravnog odbora 'Elektroprijenosa' a.d. Banjaluka informirao nas je, u svojstvu članova Skupštine akcionara, da Upravni odbor na sjednici zakazanoj za 17. septembra nije imao kvorum te da nije mogao održati sjednicu, što može imati dodatne posljedice za funkcioniranje ove kompanije, naročito imajući u vidu činjenicu da je izvršnim direktorima istekao mandat 1. marta, te da 19. septembra ističe mandat i generalnom direktoru", kaže se u pismu federalnog premijera.

Mujezinović je predložio Dodiku da razmotre i stepen implementacije Sporazuma o načinu izmirivanja potraživanja "Gazprom Exporta" Moskva za isporučeni a neplaćeni prirodni gas, te da razmotre i dodatne mogućnosti rješavanja pitanja snabdijevanja prirodnim gasom.