Sastanak u Vladi FBiH
0

Mujezinović o platama policijskih službenika

Sarajevo-x.com
Uz već dostavljene pokazatelje o neto plaćama policijskih službenika svih činova, kao i o neto plaćama državnih službenika i namještenika Federalnog i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i uprava policije, kantonalni MUP-ovi dostavit će Federalnom MUP-u i pokazatelje o broju uposlenika u njihovim strukturama.

Tako objedinjeni pregled, uz koordinaciju federalnih ministarstava unutarnjih poslova i financija, poslužit će kao polazište za traženje modela za smanjenje sadašnjih razlika među plaćama pripadnika pojedinih kantonalnih MUP-ova.

  Ovo je zaključeno nakon današnjeg susreta premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića, federalnog ministra unutarnjih poslova Muhidina Alića, predstavnika Federalnog ministarstva financija i savjetnika premijera FBiH s kantonalnim ministrima unutarnjih poslova i financija, te predsjednicima sindikalnih organizacija djelatnika kantonalnih MUP-ova, na čelu s predsjednikom Unije sindikata policije u FBiH Halidom Ganijom,  saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


  Na taj način pokušat će se naći rješenje za jedan od glavnih zahtjeva Unije - ujednačavanje plaća za uposlenike unutarnjih poslova u cijeloj Federaciji BiH.

  Premijer Mujezinović je i ovaj put ukazao na neminovnost provedbe obveza proisteklih iz stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, kao jedinog načina za stabiliziranje financijskog stanja u Federaciji BiH. Svako ugrožavanje stand by aranžmana, dodao je, predstavlja i zatvaranje mogućnosti za pristup sredstvima i drugih međunarodnih financijskih institucija.