Ponovo odgođena sjednica Vlade FBiH
0

Mujezinović: Nemoguće je okupiti trenutnu poziciju i opoziciju

Sarajevo-x.com
Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović je, u izjavi za novinare, iznio razloge odgađanja za danas zakazane 158. sjednice Vlade FBiH.

"Jednostavno, nisu se stekli uslovi za održavanje sjednice. Unutar Vlade nije moguće okupiti trenutnu poziciju i opoziciju i održati sjednicu. Uticaj postizbornih dogovaranja jako negativno utiče na rad Vlade FBiH. Da bi Vlada radila, u njoj mora postojati konsenzus. Ako se radi o brojanju glasova, onda to nisu prave odluke", kazao je federalni premijer.

 Odgovarajući na pitanje kada će biti održana sjednica Vlade, premijer Mujezinović  je kazao da će ponuditi novi termin nakon praznika. Kada je riječ  o razrješenjima i imenovanjima u preduzećima u FBiH, premijer je naglasio da je Stranka demokratske akcije čvrsto na stanovištu da ne treba ni smjenjivati, ni imenovati.

"Ako se pokaže situacija da treba nekoga uregntno imenovati ili smijeniti, to možemo prihvatiti. Međutim, ne možemo zaustavljati određene prijedloge za uvrštavanje u dnevni red koji dolaze iz ministarstava", kazao je premijer u izjavi za novinare nakon odgađanja 158. sjednice Vlade FBiH.