Spasili mural Zuke Džumhura
1

Muhibić: Volonteri Konjica ponosni su na svoje uspjehe

Klix.ba
Volonteri Konjica svoj dan obilježili su nizom akcija u sedmici volonterizma. Danas je za njih prijem organizirao predsjedavajući Općinskog vijeća Ivan Karlović, a sedmica volonterizma završena je svečanošću u Osnovnoj školi “Čelebići”.

Na završnoj manifestaciji u Osnovnoj školi “Čelebići” osim odgovarajućeg zajedničkog programa volontera i učenika, direktor škole Osman Elezović uručio je zahvalnice učesnicima akcije “Pomozimo školu u Ribićima,” koju su organizovali stanovnici Ribića, volonteri Konjica i Radio-Odense iz Danske. Ovom akcijom prikupljeno je više od 7.000 KM i tim sredstvima kupljen je namještaj i učila za dvije učionice u seoskoj školi Ribići. 

“Volonteri Konjica ponosni su na svoje uspjehe i akcije u kojima je tokom godine pružena pomoć mnogim starim i iznemoglim, mnogim osobama s invaliditetom, izbjeglicama i povratnicima, beskućnicima i marginalizianim grupama i pojedincima uopće, koji se poslije toga usprave, vrate samopoštovanje i postanu ličnosti svjesne svojih prava, jer svi smo mi isti ljudi. Volonteri Konjica  spasili su od rušenja i zid Pivnice na kojem se nalazi mural Zuke Džumhura”, rekao je za FENA-u Adis Muhibić, glavni koordinator volontera i prijatelja Konjica.