BiH
0

MRV: Učinimo sve što je moguće da se tragedije ne bi ponavljale

FENA
Povodom nasilja koje je za posljedicu imalo smrt Denisa Mrnjavca preminulog od posljedica uboda nožem Izvršni odbor Međureligijskog vijeća izražava žaljenje i zabrinutost zbog sve češćih izljeva nasilja u kojima, nažalost prednjače maloljetne osobe.

"Vijeće žali zbog činjenica da su putnici u tramvaju - odrasle osobe ostali nijemi i bez odgovarajuće reakcije, da nisu pružili pomoć napadnutom srednjoškolcu. Ponosni smo na naše sugrađane koji su se odazvali i darovali krv u cilju pokušaja spašavanja života nesretnog mladića. Jučerašnju nastavu, Denisov razred proveo je u šoku, uz zapaljenu svijeću, pred slikom svog tragično preminulog kolege", navodi se u saopćenju.

Izvršni odbor Međureligijskog vijeća izražava iskreno saučešće Denisovoj majci, rodbini, razrednici i školskim kolegama.

"Saučešće izražavamo i porodicama tragično preminule Ljubice Spasojević i Samira Delića koji su također bili žrtve brutalnog nasilja u našem gradu. Pozivamo predstavnike vlasti, građane i sve institucije sistema i druge institucije da učinimo sve što je moguće kako se ovakve ili slične tragedije ne bi ponavljale", navodi se u saopćenju.