BiH
0

Mreža vijeća učenika KS organizirala Dan kulture

Klix.ba
U Centru za mlade Grbavica, prije nekoliko dana održan je Dan kulture u organizaciji Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo (mreVUK-KS).

Cilj projekta je bio da se pokažu aktivnosti srednjoškolaca i da stvori platforma na kojoj učenici mogu pokazati ono što znaju i što već imaju pripremljeno te da ih se podstakne da počnu s pripremama za sljedeću godinu jer će imati mjesto na kojem će moći prikazati ono što rade.

Glavni učesnici programa su bili učenici Srednje ekonomske škole iz Sarajeva koja se predstavila sa svojim performansom o inkluziji koji nosi naziv "Tišina“. Uslijedile su tačke u organizaciji Srednje muzičke škole, a na kraju programa su srednjoškolci iz plesnog kluba "Romantik“ izveli breakdance.

Također, sve škole su pozvane da učestvuju putem štanda na kojem će predstaviti vannastavne aktivnosti u svojim školama. Pozivu se odazvao veliki broj škola te je u holu Centra za mlade bio upriličen pravi sajam sarajevskih srednjih škola.

Veliku zahvalnost organizacioni tim duguje upravi Centra za mlade, bez čije pomoći projekat ne bi mogao biti realizovan, te Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta čija je predstavnica prisustvovala Danu kulture. Učenici su pokazali da se može puno toga napraviti bez novca, samo je potrebna volja, saopćeno je iz Mreže vijeća učenika KS.