Hafizović i Murselović
0

'Možemo samo nagađati zašto je Tadić dolazio'

SRNA
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Šefket Hafizović smatra neprihvatljivim potez srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da se prilikom posjete Banjaluci sastane samo sa predstavnicima srpskog naroda.

"Tadić je napravio izlet koji je neprihvatljiv za jednog predsjednika države. U Banjaluci je obavio razgovore sa predstavnicima stranaka samo jednog naroda, kao da druga dva konstitutivna naroda u RS i ne postoje. To je neprihvatljivo", rekao je Hafizović novinarima u Banjaluci.

Razgovor Tadića sa predstavnicima srpskih stranaka o skupštinskim zaključcima koje je ukinuo visoki predstavnik u BiH, smatra Hafizović, predstavlja "direktno miješanje u pitanja druge države".

Šef Kluba poslanika Stranke za BiH Muharem Murselović rekao je da bošnjačke političare niko nije zvao na razgovore sa predsjednikom Srbije, niti su bili obaviješteni o sastanku.

"Razočarao me Tadić, jer je došao u Banjuluku da razgovara sa Srbima iz RS, a to je predstavljano kao da razgovara sa političkim partijama iz RS", rekao je Murselović.

On je dodao da se "može samo nagađati" o čemu je razgovarano na jučerašnjem sastanku, ali da je to "vjerovatno bio apel da se spuste tenzije i da se vidi šta se može napraviti".

"Evidentno je da je donošenje skupštinskih zaključaka, koje je poništio visoki predstavnik, uzbudilo cijelu međunarodnu javnost", kaže Murselović.