Fondacija Sanela Diana Jenkins
0

Mostarskoj bolnici donirana oprema vrijedna 20.000 eura

Sarajevo-x.com
Fondacija "Sanela Diana Jenkins za BiH" (u spomen na Irnisa Ćatića) donirala je Regionalnom medicinskom centru (RMC) "Dr. Safet Mujić" opremu za minimalnu invazivnu abdominalnu hirurgiju u vrijednosti od 20.000 eura.

Direktor mostarske bolnice Zlatko Guzin ističe da je ova donacija već dokazanih prijatelja Mostara i RMC-a "Dr. Safet Mujić", izuzetno značajna.

"S obzirom na to da smo dobili najsofisticiraniju opremu unaprijedit ćemo minimalnu invazivnu abdominalnu hirurgiju u našoj bolnici, proširiti obim posla, a znatno će se smanjiti i vrijeme čekanja pacijenata na ovu vrstu zahvata. I ovom prilikom želio bih se zahvaliti Saneli i njenim roditeljima za sve što su učinili za ovu bolnicu i građane Mostara", rekao je Guzin.

Ovo je inače treća donacija mostarskoj bolnici. Prvo je prije dvije godine odjelu za endoskopiju Fondacija "Sanela Diana Jenkins za BiH" donirala oko 95.000 KM, a prošle godine je u obnovu odjela Pedijatrije uložila 26.000 maraka.

Predajući najsavremeniji aparat doktorima bolnice "Dr. Safet Mujić", Admir Pašić, direktor Fondacije "Sanela Jenkins za BiH", između ostalog je rekao: "Donacije Mostaru i mostarskoj bolnici su Sanelina želja, jer ona veoma voli ovaj grad i uskoro bi ga mogla posjetiti".

Inače 2002. godine Sanela je zajedno sa roditeljima Smajom i Rašidom, osnovala Fondaciju "Irnis Ćatić", u spomen na brata koji je 1995. godine izgubio život u 21. godini života u borbi za slobodu BiH. Fondacija, koja je nedavno promijenila ime u Fondacija "Sanela Jenkins za BiH" ima za cilj pomoć bolesnoj djeci, bolnicama, ugroženim i siromašnim kategorijama stanovništva, povratnicima, izbjeglicama, školama te ostalim obrazovnim institucijama.