BiH
0

Mostarsko izletište Buna spremno za proslavu Praznika rada, prvi kamperi već stigli

Anadolija
(Foto: AA)
Poznao mostarsko izletište Buna koje godinama za proslavu Praznika rada preplave hiljade posjetitelja na proslavi prvog maja, već je spremno za sutrašnje slavlje, a prvi kamperi koji će tokom popodneva spremati roštilj već u stigli danas.

Trava je uredno pokošena, otpad s kojim su se mještani Bune i entuzijasti iz ekoloških udruženja godinama borili, ove godine je, za razliku od ranijih, uredno pokupljeno te su postavljene i nove korpe za otpatke.

Probuđena priroda, rijeka Bunica, uređene staze za šetnju i igrališta za djecu bez sumnje će sutra biti ispunjeni, kao i ranijih godina. Iako meteorolozi za sutra najavljuju kišno vrijeme, ljubiteljima prirode to neće biti prepreka za slavlje u prirodi i uživanje u Prazniku rada, jer je izletište Buna od davnina je poznato po prvomajskim druženjima.

Oni koji tradicionalno obilježavaju Praznik rada na Buni bez sumnje će sutra ponijet šatore kako bi bez obzira na vremenske prilike ipak na uobičajen način proslaviti Praznik rada na omiljenom izletištu.