BiH
4

Mostarski vatrogasci u utorak stupaju u generalni štrajk?

FENA
Predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko najavio je kako će mostarski vatrogasci u utorak, 1. aprila, stupiti u generalni štrajk ako im se do ponedjeljka ne isplati plaća za februar.
Foto: FF PIXMOS
Foto: FF PIXMOS
"Odradili smo svu potrebnu proceduru za organiziranje generalnog štrajka. Imamo i 60 potpisa od 64 člana našeg sindikata i ako nam se do ponedjeljka ne isplati plaća za februar, stupamo u generalni štrajk", kazao je Zovko u izjavi za Fenu.

Dodao je kako je s predstavnicima gradske uprave Mostara bilo dogovora oko ispunjavanja njihovih zahtjeva, ali ništa nije potpisano.

"Bilo je usmenih dogovora, međutim mi tražimo čvrsta jamstva", kazao je Zovko, izrazivši nadu kako će im gradska uprava do ponedjeljka isplatiti plaću za februar, dok će i dalje razgovarati o rješavanju pitanja isplate naknade za prijevoz.

Foto: FF PIXMOS
Foto: FF PIXMOS
"Ono što prije svega tražimo jeste da nam se osigura kontinuitet plaća, a ne da bude kao prošlih godina pa da nam na kraju godine nedostaju dvije plaće", kazao je Zovko, podsjetivši kako mostarski vatrogasci već skoro mjesec dana svakodnevno održavaju dvosatni štrajk upozorenja.

Za izjavu je nedostupna bila Radmila Komadina, savjetnica gradonačelnika Grada Mostara. U ranijim izjavama za medije istaknula je kako Gradska uprava intenzivno radi na rješenju nastale situacije, te da će nastojati isplatiti plaće i topli obrok za drugi mjesec u razdoblju do kada je odluka o privremenom financiranju operativna.

"Što se tiče prijevoza, znamo da je njihova djelatnost specifična, da imaju dežurstva, moraju biti u pripravnosti u slučaju elementarnih nepogoda i slično te da nisu stoga u stanju adekvatno postupati po odluci Gradskog vijeća koja je donesena u četvrtom mjesecu 2012. godine. Gradonačelnik je, još dok je Gradsko vijeće radilo, pripremio izmjene te odluke, no to tada nije usvojeno", kazala je Komadina u izjavi za Dnevni list.