BiH
131

Mostarski školarci napravili veliko uskrsno jaje koje krasi park Zrinjevac

Anadolija
Foto: Anadolija
(Foto: Anadolija)
Povodom nadolazećeg katoličkog blagdana Uskrsa, koji se slavi u nedjelju, 27. marta, članovi Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh“ i Srednja likovna škola Gabrijela Jurkića u Mostaru danas su Grad Mostar i građane simbolično darivali uskrsnom pisanicom koja je instalirana u parku Zrinjevac.

Velika uskrsna pisanica s motivima Mostara i Hercegovine koja simbolizira život i zajedništvo po želji i inicijativi Udruge osmislili su i izradili profesori i učenici Srednje likovne škole Gabrijel Jurkić u Mostaru.

Predsjednica Udruge "Vedri osmijeh“ Danijela Kegelj, je naglasila kako se ovim projektom na najbolji način pokazalo što je zapravo bit inkluzije zajedništvo i rad sa drugima.

"Djeca su uistinu imala potrebu izaći iz okvira udruge, pokloniti nešto gradu i pronaći načina da sa svojim vršnjacima nešto urade“, kazala je Kegelj.

Plod te želje i interesa kako ističe jeste uskrsno jaje koje ima višeznačajnu simboliku.

"Na pisanici smo nastojali ovjekovječiti nekakve motive Mostara i Hercegovine kroz prirodu koji su ujedno i poruka da je život jedan krug koji se obnavlja, koji se nanovo rađa“, pojasnila je Kegelj.

Ravnatelj škole Ante Andričić je kazao za Anadolu Agency (AA) da je na ovom projektu marljivo radilo šest profesora i šest učenika više od mjesec dana.

"Pisanica je rađena od željeza stiropora ljepila i mrežica koje su prikladne za tu vrstu izrade i prema želji gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića će ostat kao trajna instalacija u parku gdje se okupljaju djeca“, pojasnio je Andričić.

Glavna savjetnica Gradske uprave Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila se na daru koji je spoj kreativnosti i ideja, navodeći kako će vodstvo grada na Neretvi slične projekte uvijek podržavati.

"Ovo je odraz kreativnosti i ideja malih ljudi koji su oslikali na pisanici ono što su zamislili“, kazala je Komadina navodeći kako je počašćena djelom, koje je najbolji pokazatelj da se zajedničkim radom može puno postići.